Geanina Chirila

Crin Antonescu, candidatul PSD-PNL-UDMR la prezidențiale, a avut o întâlnire cu cinci dintre primarii de sector din București. O țară cu adevărat puternică înseamnă și o capitală pe măsură, a transmis Antonescu.

La întâlnire a participat și liderul PNL București, Sebastian Burduja
„O țară cu adevărat puternică înseamnă și o capitală pe măsură. Alături de ministrul Sebastian Burduja, am discutat cu primarii sectoarelor din București, Daniel Băluță, Robert Negoita, Rareș Hopincă, George Cristian Tuță și Ciprian Ciucu, despre investiții, despre asumare și responsabilitate în fața oamenilor care te-au votat, despre ce înseamnă să unești, nu să dezbini”, a scris, pe Facebook, Crin Antonescu.

Candidatul PSD-PNL-UDMR l-a criticat pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei și contracandidat la alegerile prezidențiale.
„Bucureștiul, precum România, are nevoie de consolidarea drumului european și al marilor proiecte de dezvoltare, care, până acum, au fost asumate de primarii celor șase sectoare, nu de Primăria Generală. Mă bucură și mă onorează sprijinul lor. Le mulțumesc și îi asigur că telefonul meu este și va rămâne deschis! Pentru București și pentru România nu există decât un singur drum: Înainte”, a precizat Crin Antonescu.
Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 4 mai.

Primele reconstrucții mamare asistate robotic din sistemul privat au fost făcute la o clinică privată la Cluj-Napoca. Sunt printre primele intervenții de acest tip din Europa de Est. Intervențiile se fac pro bono. Operațiile au durat 6 ore, iar pacientele se pot externa în mai puțin de o săptămână.

Intervențiile au avut loc în perioada 21–22 aprilie, în cadrul Spitalului MedLife Humanitas, cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci.
Cele două intervenții au fost realizate pro bono pentru paciente care suferiseră mastectomii în urma unui diagnostic de cancer de sân. Echipa operatorie a fost coordonată de dr. Maximilian Muntean, chirurg plastician, alături de dr. Daniel Murariu, român stabilit în Statele Unite, și de doi medici americani – dr. Chris Campbell și dr. Peter Deptula.

„Reconstrucția s-a realizat prin tehnica DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator), considerată standardul de aur în reconstrucția mamară microchirurgicală. Procedura presupune recoltarea unui lambou de piele și grăsime din zona inferioară a abdomenului, fără a afecta mușchiul abdominal. Țesutul este apoi complet deconectat de la vasele de sânge din zona donatoare și reatașat la vasele din zona pieptului. Acest tip de reconstrucție oferă un rezultat natural, durabil, și presupune un risc scăzut de complicații, precum herniile abdominale. Procedura presupune și utilizarea microscopului chirurgical pentru realizarea anastomozelor vasculare, precum și efectuarea unei angiografii finale cu verde de indocianină – o substanță fluorescentă – pentru verificarea circulației sanguine la nivelul sânului reconstruit”, scrie într-un comunicat de presă al echipei medicale.

Prin utilizarea robotului da Vinci, medicii au putut efectua incizii mai mici, cu impact minim asupra țesuturilor, ceea ce se traduce printr-o recuperare mai rapidă, risc redus de complicații și o reintegrare socială accelerată. Fiecare intervenție a durat aproximativ 6 ore, iar pacientele sunt așteptate să se externeze în mai puțin de o săptămână, cu reluarea activităților curente în decurs de 2–3 săptămâni.
„Această intervenție este un pas esențial în modernizarea reconstrucției mamare în România. Robotul ne oferă o precizie superioară și reduce semnificativ trauma asupra zonei donatoare. Ne bucurăm că am putut oferi acestor paciente o soluție avansată, cu beneficii reale pentru calitatea vieții post-operatorii”, a explicat dr. Maximilian Muntean, coordonatorul echipei chirurgicale.

„Ultima mea conversație cu George Simion a fost cu o săptămână înainte de așa zisa excludere, pentru că, atenție, eu nu am primit niciun act. Ori, conform legii și conform statutului, trebuie să urmezi o anumită procedură, care nu s-a urmat! Atenție! Bun.

În al doilea rând, din ceea ce mi-a zis George Simion, dânsul a desființat filialele din țară și le-a retras mandatul președinților. Păi, în acest moment, înseamnă că este un partid care nu poate funcționa. Poate fi și anulat total acest partid. Desființat! La ce spune el”, a spus Diana Șoșoacă, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” la Antena 3.

Fostul premier a declarat luni la Antena 3 că nu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar trebui să-și dea demisia, ci șeful Guvernului, Florin Cîțu, ar trebui să-l remanieze.

„Domn'e, ei sunt cu steagul, ei au premierul. Daca premierul e de la PNL el raspunde pentru ce fac toti ceilalti. Eu nu sunt de parare ca Vlad Voiculescu trebuia sa-si dea demisia, el trebuia demis dupa al 5-lea mort de la Matei Balș gasit in baie. Voiculescu a anunta cu gurita lui la 9 si ceva dimineata, in curtea spitalului, ca totul este in regula, ca pacientii au fost transferat in alte spitale. Daca o ruda suna in ora aia, pana s-a descoperit mortul, i se spunea ca este in regula. Domnule, lipsea un om, nu o gaina sau un sac cu caramizi. Pentru asta trebuia demis ministrul”, a declarat Mihai Tudose.

'Scandalurile sunt normale în momentul de faţă pentru că suntem în contradicții extraordinare. Vă dau exemplul cu pensiile. Trebuiau indexate cu 6,8 la sută. Va dau alt exemplu. Toată lumea urla privind sănătatea. Ori ce vedem. O reducere cu 11 la sută la Sănătate.

E o nesimțire fără limite să spui despre creșteri la Sănătate când bugetul anul trecut a fost de 19, 7 miliarde iar anul acesta e de 17 miliarde. Deci 2,2 miliarde mai puțin. Asta înseamnă ca acea prioritate declarata e o poveste.

Altă minciună Iohannis iese şi spune cat de prioritară e educația si România educată. Bugetul educației pentru la anul e 2,78 si ca sa va dați seama cat de mare e minciuna va spun ca in 2010 când am recunoscut poporului ce masuri luam, in acea plina criză bugetul educației, in 2010, a fost 3,3 la suta, iar in 2011, an de redresare, 4,1 la suta.

Sa vii astăzi, când spui ca sănătatea si educația sun prioritate, sa spui ca scazi bugetul la cifrele alea este jenant. Mi-e si mila de acel ministru al educației care spune ca e mulțumit cu bugetul alocat educației', spune Traian Băsescu.

Doi fraţi, în vârstă de 9 şi 11 ani, din judeţul Dolj au fost scoşi, duminică seară, dintr-un heleşteu unde ar fi căzut în timp ce încercau să îşi recupereze mingea cu care se jucau, relatează news.ro.

„În această seară, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi copii minori s-au înecat într-un lac din extravilanul satului Răcarii de Sus. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care împreună cu părinţii minorilor au identificat şi scos dintr-un heleşteu ce aparţine unui tânăr de 22 de ani, din Filiaşi, doi minori de 9 şi 11 ani, din localitate”, a transmis, duminică seară, Poliţia Judeţeană Dolj.

Heleşteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată şi este prevazut cu indicatoare de avertizare.

Acolo au ajuns şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj (un echipaj SMURD şi o autospecială de pompieri) şi o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Dolj.Potrivit poliţiştilor, cei doi băieţi sunt fraţi şi s-ar fi jucat cu o minge, aceasta căzând în lac. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea şi ar fi cazut, celălalt ar fi încercat să îl scoată şi a căzut şi el, relatează news.ro

 

"Vedem niște presiuni în colaiția de guvernare. Vedem că mai există și alte soluții la nivel de USR Plus. Domnul Vlad Voiculescu se ține de scaun în ciuda tuturor. Dacă ar pleca, ar da dovadă de demnitate polițitică. Are în spate, mi se pare, grupuri de interese internaționale.

Nu s-a construit un spitald e 31 de ani. Domnul Voiculescu ne promite temelia pentru 3 spitale în 2024", a spus George Simion, marți seară, la Antena 3.

 

Ministrul Sănătăţii, Vad Voiculescu, a evitat să se pronunţe, luni seară, într-o emisiune la B1TV, dacă şcolile ar trebui sau nu să se redeschidă.

„Vă închipuiţi că nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. O să evit să mă pronunţ. Întrebaţi-mă altceva, vă rog”, a replicat Vlad Voiculescu, fiind întrebat dacă ne îndreptăm spre deschiderea școlilor, ținând cont de tabloul epidemiologic actual.Decizia finală privind redeschiderea școlilor din 8 februarie, când începe semestrul II urmează să fie anunțată marți.

Peşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 în primul trimestru, distribuind în total în Europa 40 de milioane de doze, informează Reuters, conform Agerpres.
„Compania îşi va extinde şi capacitatea de producţie în Europa”, a mai spus şefa executivului comunitar.

Cu toate acestea, totalul de 40 de milioane de doze reprezintă doar jumătate din ceea ce aştepta executivul UE de la firma britanică-suedeză în aceeaşi perioadă, înainte de a anunţa întârzieri majore săptămâna trecută, scrie DPA.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 30 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:


1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 25.396, la un număr de 25.396 persoane din care:

- 16.167 persoane vaccinate cu 1 doză;

- 9.229 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 672.396 la un număr de 571.091 persoane din care:

- 469.786 persoane vaccinate cu 1 doză;

- 101.305 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 140 reacții comune și minore, din care:

- 23 reacții de tip local;

- 117 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 1.737 reacții comune și minore, din care:

- 447 reacții de tip local cu durere la locul injectării;

- 1.290 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

* Menționăm că 9 reacții sunt în curs de investigare.

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 - 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Cele mai citite

Error: No articles to display