Evenimentul a apărut din necesitatea de a proteja clima ca resursă pentru bunăstarea generațiilor prezente și viitoar, potrivit unui comunicat.
În prezent, schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale secolului nostru, care ne afectează la nivel global.
Provocările sunt legate de necesitatea reducerii drastice a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) și de adaptarea prin dezvoltare durabilă, cu trecerea la o economie decuplată de carbon ce să asigure, în acelaşi timp, o calitate bună a vieţii cetătenilor şi o protecţie eficientă a vieţii şi proprietăţii lor, în cazul noilor riscuri de dezastre naturale.
Schimbările climatice din ultimii ani au un impact semnificativ atât asupra ecosistemelor naturale, biodiversității, resurselor naturale, cât și asupra sănătății umane.
„România, inclusiv județul nostru, a resimțit direct efectele schimbărilor climatice prin înmulțirea zilelor toride în timpul verii și intensificarea fenomenelor meteorologice extreme precum inundații, furtuni, ploi torențiale, ploi cu gheață, cu impact direct asupra sănătății oamenilor și producției agricole.
Din această cauză este extrem de important să conștientizăm impactul pe care schimbările climatice îl pot avea supra mediului și să adoptăm un stil de viață care să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Să nu uităm că prin gesturi minore, în timp, putem genera schimbări semnificative!”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.