Dan Nica, liderul eurodeputaților PSD, le-a cerut liderilor implicați în negocierile pentru planul de redresare economică a Uniunii Europene să lase interesele individuale și orgoliile deoparte. Nica a mai spus că fără un acord la Consiliul European trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău.
Dan Nica a vorbit în numele colegilor din PSD, dar și al celor mai importante șase grupuri europarlamentare. Acestea au transmis o solicitare comună Consiliului European pentru a adopta un plan de relansare ambițios și un buget multianual al UE cât mai robust, pentru a face față provocărilor.
„Această criză trebuie să constituie un semnal de alarmă și o oportunitate pentru reorientarea UE către dezvoltarea unei reziliențe colective, în cadrul unei societăți mult mai axate pe coeziune și incluziune socială. Decizia pe care o veți lua va avea un impact pe termen lung asupra societății noastre”, au transmis liderii grupurilor europarlamentare.
Potrivit politicianului român, un eșec al negocierilor din cadrul Consiliului European privind fondul de redresare economică și bugetul european va agrava criza social-economică din UE.
„Dacă nici în a treia zi de discuții, șefii de state și guverne din Uniunea Europeană nu pot ajunge la un acord, înseamnă că trebuie să ne pregătim pentru ceea ce e mai rău. În acest al 12-lea ceas, Delegația PSD subliniază importanța apelului liderului Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia-Perez, și al celorlalți șefi de grupuri europarlamentare democratice pentru un acord urgent și realist.
Cetățenii așteaptă acest Plan cu adevărat istoric, întrucât reprezintă singura cale de combatere viabilă a efectelor pandemiei asupra economiilor și societăților noastre. Parlamentul European a reușit să ajungă pe această temă esențială la un consens intern și la o poziție comună cu aceea a Comisiei Europene. Este cazul ca liderii naționali să lase interesele individuale și orgoliile deoparte, pentru salvarea proiectului european”, a declarat Dan Nica.
Șefii de stat și de guverne din UE dezbat în aceste zile un plan ambițios privind relansarea economiei Uniunii Europene după șocul provocat de pandemia de coronavirus. Bugetul propus pentru aceste plan este fără precedent: 750 de miliarde de euro care vor ajunge la țările membre sub formă de fonduri nerambursabile și de împrumuturi.