Preşedintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a făcut o vizită de lucru pe DJ 244 F, porțiunea dintre Bohotin şi Grozeşti, unde se fac lucrări de asfaltare.
"În urma discuțiilor pe care le-am avut cu cetățenii din Răducăneni și Grozești, cu primarul Viorel Ilie și reprezentanți ai comunității, am urgentat proiectul de modernizare a acestui drum. În ședința ordinară a Consiliului Județean Iași din luna martie a fost aprobat proiectul de hotărâre, iar în cel mai scurt timp am și început modernizarea. Îi felicit pe primarul Viorel Ilie și pe reprezentanții comunității, Emil Encut și Marian Niță, care au susținut acest proiect și nu numai, care își dau interesul pentru proiectele comunelor în care locuiesc. Am spus întotdeauna că autoritățile locale și cetățenii trebuie să lucreze împreună, ca într-o echipă, și mă bucur că așa se întâmplă la Răducăneni și la Grozești", a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe.
În urmă cu 32 de ani, pe 11 aprilie 1992, a avut loc prima ședință a forului legislativ nemțean, aceasta reprezentând momentul constituirii Consiliului Județean Neamț.
În cei 32 de ani de funcționare, Consiliul Județean a demonstrat rolul esențial pe care îl are în viața comunității nemțene, raportat la activitatea complexă pe care o desfășoară în toate domeniile, pentru dezvoltarea zonei noastre.
„Vorbim - în acești ani - de mii de proiecte derulate în infrastructura rutieră, în susținerea asistenței și protecției sociale, în sănătate, educație, în sprijinirea administrațiilor publice locale.
Dragi nemțeni, fiți convinși că alături de colegii din Consiliul Județean și de consilierii județeni, caut soluții pentru ca nivelul de trai în Neamț să crească de la o zi la alta! Fiți convinși că această instituție, care se remarcă prin profesionalism și implicare, are un rol esențial pentru județul nostru.
Stimați colegi, să vă dea Dumnezeu sănătate, bucurii și împliniri personale și profesionale! Respectați-vă cu sfințenie statutul pe care îl aveți și nu uitați niciodată faptul că sunteți în slujba cetățenilor!“, a declarat Ion Asaftei, președintele CJ Neamț
Consiliului Județean Bacău a publicat anunțul cu privire la consultarea pieței referitor la achiziția publică de servicii având ca obiect „Realizarea studiului de oportunitate pentru un terminal intermodal de transport în Județul Bacău” Practic, în perioada 13-15.05.2024, vor avea loc întâlniri individuale, la sediul CJ Bacău, între reprezentanții Consiliului Județean Bacău și operatorii economici, în cadrul cărora vor fi colectate toate opiniile, sugestiile, observațiile și recomandările, în vederea asigurării unei eficiențe sporite a sistemului de transport.
„Pe 11 aprilie marcăm Ziua internaţională a pacientului cu boala Parkinson. Este o oportunitate în plus pentru a informa și a sensibiliza societatea în legătură cu rolul extrem de important pe care îl joacă în viața persoanelor care suferă de această maladie. O boală neurodegenerativă care se instalează discret și care transformă, în timp, viața pacientului. Simptomele se agravează iar pacienţii în stadii avansate devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea semenilor. Am marcat această zi împreună cu o parte dintre membrii ASOCIAȚIEI BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR”, înființată în urmă cu 7 ani de Emilia-Paula Zagavei, cu sprijinul senatorului Trufin Lucian”, a declarat Federovici Doina Elena
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur: Vreau să mulțumesc Guvernului României, premierului Marcel Ciolacu, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și tuturor celor care s-au implicat de-a lungul timpului, ajungându-se acum la scoaterea la licitație a execuției acestui tronson. Suceava vă mulțumește tuturor!
Am fost implicat nemijlocit în acest proiect. Am fost la București săptămânal, am mediat zeci de primari și localnici și astăzi avem o certitudine, Suceava va fi legată de capitala țării prin autostradă, așa cum săptămâna trecută am avut o altă certitudine, că începe construcția Autostrăzii Nordului.
Reamintesc că acest tronson de autostradă are 62 km, cu 23 viaducte, 37 pasaje, 12 poduri, 8 parcări stânga-dreapta și 2 centre de întreținere și coordonare. Valoarea proiectului de este de 1,8 miliarde de euro, finanțat prin Programul Operațional de Transport. Vor fi 5 noduri rutiere, unul în județul Iași, la Tătăruși și patru în județul Suceava, la Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și aeroportul Suceava. Pe teritoriul județului Suceava vor fi 43,17 km de autostradă, vor fi perdele forestiere, panouri fotovoltaice, iluminat public în zona nodurilor rutiere. De aici încolo urmează licitația pentru Proiectul Tehnic și execuție.
„În ultimii 32 de ani, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a transformat semnificativ județul nostru, prin proiecte și idei care s-au transformat în fapte.
Pentru mine, Consiliul Județean a fost în cei 12 ani de când sunt aici, totul. Consiliul Județean mi-a fost casă, familie, nu doar un loc de muncă. Este locul în care mi-am pus sufletul, căci fără o implicare totală și fără o echipă determinată, nu există rezultate.
Mulțumesc colegilor mei din aparatul de specialitate, celor din legislativul Consiliului Județean, primarilor, instituțiilor subordonate, pentru buna colaborare și pentru că am pus mereu cetățenii pe primul loc.
Spor la muncă tuturor celor din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și din județul nostru!
La mulți ani, Bistrița-Năsăud!” declară la aniversare într-o postare publică Emil Radu Moldovan, președintele C.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD
Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, a avut o întâlnire cu doi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial și pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial.
Discuțiile au vizat sprijinul pe care îl oferă Consiliul Județean Vrancea pentru două lăcașe de cult, respectiv Mănăstirea Mera și Biserica de lemn din Străoane, monumente istorice reprezentative pentru patrimoniul cultural al județului Vrancea, care au fost incluse în Strategia de dezvoltare a județului Vrancea prin HCJ nr. 204/28.09.2023. Cele două obiective urmează să treacă prin comitetul de prioritizare care va fi constituit la nivelul Consiliului Județean Vrancea, pentru a putea fi depuse la finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Est, Prioritatea 6 - O regiune atractivă, Acțiunea 6.2 – Valorificarea potențialului turistic și conservarea patrimoniului în zone non-urbane. În bugetul județului Vrancea pentru acest an sunt alocate fonduri pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice în vederea reabilitării, respectiv: Mănăstirea Mera (500.000 lei) și Biserica din lemn de la Străoane (300.000 lei).
”Am găzduit - într-un cadru restrâns – actori din sectorul public și privat, precum și societatea civilă, implicați în managementul și promovarea Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului, pentru a pune bazele unor activități comune de dezvoltare și promovare în 2024.
Planificarea eficientă și socializarea, alături de un bufet în stil fusion ce include produsele comunității Slow Food Buzău facilitează întotdeauna legăturile între actorii prezenți”, transmite Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.
„Alături de voi, cu fapte, nu vorbe! AM CONSTRUIT în județul Brăila, în timp ce alții doar AU ARUNCAT CU NOROI. Brăilenii au știut mereu să facă DIFERENȚA!
Pentru ca un județ să devină mai puternic și mai dezvoltat e nevoie de investiții publice în drumuri moderne, sprijin financiar pentru proiectele din comune și orașe, școli și grădinițe reabilitate, rețele de utilități în tot județul, un sistem public de sănătate care să devină din ce în ce mai modern și, mai ales, uman, performanță în sport, festivaluri și acțiuni culturale de nivel internațional, nu de gargară și circ.
Cu FAPTE, NU VORBE: 100 de milioane euro în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, 40 de milioane euro pentru ce s-a construit în comune și orașe, 1 milion euro pentru cofinanțarea lucrărilor de înființare și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, 25 milioane euro pentru sistemul public de sănătate, o echipă de handbal care performează în Europa, Festivalul Internațional de Muzică Ușoară “George Grigoriu” și Festivalul Internațional de Folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”. Și este DOAR O PARTE din investițiile Consiliului Județean!”, anunță pe pagina de socializare președintele în funcție al Consiliului Județean Brăila, din partea PSD.
Sunt arbori de dimensiuni mari, cu balot la rădăcină. Vor beneficia de sistem de irigație și tratamente cu îngrășăminte pentru a ne oferi, în următorii ani, umbră, răcoare și momente de zăbavă la Satul Pescăresc, potrivit inițiatorilor proiectului.
Arborii au fost sădiți de voluntari din cadrul administrației publice din Tulcea.
S-au plantat: jugastru, carpen, alun turcesc, frasin, salcie plângătoare, salcie, paltin, plop (exemplare mascule), stejar roșu.
Speciile de arbori au fost recomandate de specialiști peisagiști, ținându-se cont de specificul zonei și de destinația terenului.
Acțiunea face parte dintr-o serie de activități menite să revitalizeze și să sporească atractivitatea Satului Pescăresc Tradițional. În decursul acestui an, Satul Pescăresc va găzdui Festivalul „Scrumbii de Florii”, o tabără de sculptură și pictură, ateliere creative de revitalizare a meșteșugurilor tradiționale. Începând din această primăvară, restaurantul cu specific pescăresc și-a redeschis porțile.
Error: No articles to display